Баклажани в маслі – рецепт приготування

Такі насичені, пікантні і ніжні … баклажани! Як тільки не готують синенькі, але найкраще запастися ними в сезон так, щоб на зиму вистачило. Про те, як заготовити баклажани, вам розповість редакція «З Смаком».

Оскільки з тих пір, як почали культивувати баклажан, пройшло не одне тисячоліття, ніхто й не пам’ятає, хто першим вирішив спочатку маринувати овоч, а потім заливати олією. До речі, масло можна брати будь-який, але абсолютним фаворитом залишається оливкова холодного віджиму.

Спеції додавайте на свій розсуд (орегано можна замінити м’ятою), але від часнику відмовлятися все ж не варто. Баклажани з часником – така смакота! А для любителів гостренького радимо додати в кожну баночку трохи червоного перцю.


Інгредієнти для рецепта


баклажан – 800 г

часник – 3 шт.

оцет – 400 мл

Соняшникова олія – 600 мл


Як приготувати


·  1. Помийте і почистіть баклажани. Наріжте їх соломкою або кружальцями завтовшки в 1 см.

·  2. Змішайте воду з оцтом, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте баклажани і варіть протягом 4 хвилин. Викладіть скибочки на паперовий рушник, дайте їм охолонути і посипте орегано.Потім покладіть в миску і приправте нарізаним на тонкі скибочки часником, дайте трохи постояти.

·  3. Розкладіть баклажани по стерилізованих банках (приблизно 5 штук по 0,5) і залийте їх олією.Перемішайте виделкою, щоб зайві бульбашки повітря вийшли, і залиште їх на кілька годин для тієї ж мети.

·  4. Тепер можна закручувати. Закрийте банки і занурте їх в киплячу воду на 30 хвилин. Ваші баклажани готові!

Оскільки цей рецепт родом з Італії, такі баклажани на зиму підійдуть і для брускетти, і навіть для піци.Маленький секрет для тих, кому вже не терпиться спробувати: використовуйте білий винний оцет, і тоді овочі зовсім потемніють. Поділіться нашими баклажанами з друзями і бігом за «синенькими»!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.