Баклажани по-турецьки – рецепт приготування покроковий з фото

баклажани по турецьки рецепт приготуванняТип: Другі страви
Час: 120 хвилин
Складність: Складно
Порцій: 6
Категорія: М’ясо, Овочі

Турецька кухня відома всьому світу, а все тому, що, всупереч загальній думці, кухарі не зловживають спеціями, а намагаються зберегти смак основного інгредієнта страви. Для них важливо, щоб у страву з баклажанів відчувався їх смак, а страва з ягняти залишалося ягням.

Баклажани по-турецьки — Рецепт приготування

Ми підготувавали для вас рецепт смачних баклажанів по-турецьки. Смачний овоч у поєднанні з ароматним м’ясом — що може бути краще? Швидше читайте рецепт, адже він не раз стане вам у пригоді для звичайної вечері або для посиденьок з друзями за кружкою чая…

Інгредієнти для рецепта

  • Баклажан – 3 шт.
  • Яловичий фарш – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Томатний сік – 1 скл.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – по смаку
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • М’ята – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Зелена цибуля – 1 пуч.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Як приготувати

·  1) Промийте баклажани. Після цього наріжте кружальцями завтовшки в палець.

·  1) Промийте баклажани.

·  2) Посоліть і залиште на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім його треба злити і промокнути баклажани паперовим рушником.

Посоліть і залиште на 20 хвилин

·  3) Дрібно наріжте цибулю і половину додайте у фарш. Додайте сіль, перець.

Дрібно наріжте цибулю і половину додайте у фарш

·  4) Далі необхідно приготувати соус. Для цього цибулю яка залишилася обсмажте на сковороді приблизно 3 хвилини.

Далі необхідно приготувати соус.

·  5) Помідори розрізати на 4 частини, обдайте їх окропом і зніміть шкірку.

·  6) Після цього наріжте очищені помідори разом з болгарським перцем кубиками. Додайте їх на сковороду до цибулі і тушкуйте близько 7 хвилин. Після цього додайте томатний сік, сіль, перець і доведіть масу до кипіння.

 Після цього наріжте очищені помідори разом з болгарським перцем кубиками.

Після цього додайте томатний сік, сіль, перець і доведіть масу до кипіння.

·  7) В соус покладіть м’яту, орегано, подрібнену петрушку і потушкуйте ще 3 хвилини.

В соус покладіть м'яту, орегано, подрібнену петрушку і потушкуйте ще 3 хвилини.

·  8) Форму для запікання змастіть маслом, на неї по черзі викладіть кружечки баклажана і фарш. Залийте все приготованим соусом.

Форму для запікання змастіть маслом

·  9) Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

 Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

·  10) Діставши страву з духовки, посипте її нарізаною цибулею і часником.

Баклажани по-турецьки — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.