Баклажани по-китайськи — рецепт приготування

баклажани по китайськи рецепт приготування

Тип: Закуски
Час: 40 хвилин
Складність: Середня
Порцій: 6
Напевно багато хто з нас вважає, що баклажан — це продукт, батьківщиною якого є Європа. Але насправді він вперше з’явився в Індії понад 2 000 років тому. Потім цей «східний мандрівник» потрапив у Китай, а звідти тільки у середньовіччі перебрався до Європи!

До речі, в Китаї смажені баклажани є однією з основних страв. Ми підготували чудовий варіант приготування синеньких, який користується неймовірним успіхом в Піднебесній. Вся родзинка цієї страви в соусі. Спробуйте приготувати!

Інгредієнти для рецепта

  • Баклажан — 3 шт.
  • Соняшникова олія — 5 ст. л.
  • Часник — 3 зуб.
  • Імбир — 15 г
  • Перець чилі — 1 шт.
  • Цибуля — 1 пуч.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет — 1 ст. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.

Як приготувати

1) Не очищаючи баклажани від шкірки, наріжте їх брусочками товщиною 1 сантиметр. Посипте баклажани сіллю, щоб прибрати гіркоту, залиште на півгодини, потім промийте водою і починайте їх готувати.

2) Дрібно порубайте перець чилі. Часник і імбир натріть на дрібній тертці. Наріжте зелену цибулю.

3) У глибокій сковороді нагрійте рослинну олію і викладіть на дно в один шар баклажани. Обсмажте їх швидко до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім додайте ще порцію баклажанів для обжарювання. У разі необхідності долийте масло. Викладіть обсмажені баклажани в окрему посудину.

4) Влийте в сковороду 1 ст. л. соняшникової олії, покладіть часник, імбир, зелений лук, перець чилі. Швидко обсмажте до появи аромату, додайте знову баклажани, перемішайте. Готуйте всі продукти приблизно 1 хвилину, потім влийте соєвий соус, бальзамічний оцет і всипте цукор.

5) Перемішайте все ще раз і зніміть страву з вогню.

Баклажани по-китайськи — рецепт приготування, покроковий з фото дивись у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.