Баклажани по-китайськи — Рецепт приготування

баклажани по китайськи рецепт приготування

Тип:
Закуски
Час:
40 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 6
Веганські Вегетаріанські Закуски Овочі

Напевно багато хто з нас вважають, що баклажан — це продукт, батьківщиною якого є Європа. Але насправді він вперше з’явився в Індії понад 2 000 років тому. Потім цей «східний мандрівник» потрапив у Китай, а звідти тільки в Середні століття перебрався до Європи!

До речі, в Китаї смажені баклажани є одним з основних страв. Ми підготували чудовий варіант приготування синеньких, який користується неймовірним успіхом в Піднебесній. Вся родзинка цієї страви в соусі. Спробуйте приготувати!


Інгредієнти для рецепта


Баклажан – 3 шт.

Соняшникова олія – 5 ст. л.

Часник – 3 зуб.

Імбир – 15 г

Перець чилі – 1 шт.

Цибуля – 1 пуч.

Соєвий соус – 1 ст. л.

Бальзамічний оцет – 1 ст. л.

Цукор – 0,5 ч. л.


Як приготувати


·  1 Не очищаючи баклажани від шкірки, наріжте їх брусочками товщиною 1 сантиметр. Посипте баклажани сіллю, щоб прибрати гіркоту, залиште на півгодини, потім промийте водою і починайте їх готувати.

·  2 дрібно Нарубаєте перець чилі. Часник і імбир натріть на дрібній тертці. Наріжте зелену цибулю.

·  3 У глибокій сковороді нагрійте рослинну олію і викладіть на дно в один шар баклажани. Обсмажте їх швидко до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім додайте ще порцію баклажанів для обжарювання. У разі необхідності долийте масло. Викладіть обсмажені баклажани в окрему страву.

·  4 Влийте в сковороду 1 ст. л. соняшникової олії, покладіть часник, імбир, зелений лук, перець чилі. Швидко обсмажте до появи аромату, додайте знову баклажани, перемішайте. Готуйте всі продукти приблизно 1 хвилину, потім влийте соєвий соус, бальзамічний оцет і всипте цукор.

·  5 Перемішайте все ще раз і зніміть страву з вогню.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.