Бабагануш з баклажанів – рецепт приготування

Бабагануш – це популярна східна закуска-соус, ніжний паштет з печених баклажанів. Блюдо готується дуже просто, але враження справляє незмінно найкраще. Готують бабагануш в Туреччині, Ізраїлі, Сирії, Індії, на Кавказі і ще кількох десятках країн. Залежно від локації змінюється і рецепт приготування закуски.

Так, в одних країнах до складу входить тахинная (кунжутна) паста, в інших немає. Рецепти можуть відрізнятися наявністю йогурту в складі і набором спецій, але незмінним залишається одне – в бабагануш обов’язково повинні входити печені баклажани. Запекти їх також можна по-різному: в духовці або на відкритому вогні. Аромат димку ще краще підкреслить смак страви!


Інгредієнти для рецепта


баклажан – 4 шт.

кунжут – 120-150 г

Оливкова олія – 4 ст. л.

Лимонний сік – 2 ст. л.

часник – 1-2 зуб.

сіль – за смаком

кінза – 0,5 Пуч.

Червоний перець – 1 трісок.


Як приготувати


·  1. Баклажани вимийте, наколи виделкою, викладіть на деко і запечіть протягом 40 хвилин при температурі 175 градусів. М’які баклажани дістаньте з духовки, розрізати вздовж і остудіть.

·  2. Помістіть насіння кунжуту в чашу блендера і сміливі в пасту. Додайте часник, лимонний сік, червоний перець, сіль, оливкова олія, перемішайте до однорідності.

·  3. М’якоть баклажанів вискобліте виделкою, Якщо насіння великі, видаліть. Пюріруйте м’якоть, змішайте з кунжутної заправкою. Скорегуйте смак, додавши ще солі, перцю або лимонного соку.

·  4. Подавайте соус в глибокій піалі, окропивши оливковою олією і посипавши подрібненою кінзою.

Подати бабагануш можна по-різному. Можна так, як описано в рецепті, а можна відразу намазати на свіжий лаваш, згорнути рулетом і насолоджуватися східній закускою в такому вигляді. Діліться рецептами і хорошим настроєм з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.