Азербайджанський суп балик-бозбаш — рецепт приготування

Бозбаш — це унікальний суп, який іноді навіть і на суп не схожий, настільки він виходить густим і наваристим. Спочатку його готували в Азербайджані і Вірменії, тепер же це блюдо відомо на весь світ.У класичному вигляді бозбаш мав в основі виключно баранину, але сьогодні інгредієнти можуть бути самими різними.

Ми вирішили, що варіант з використанням риби не тільки зацікавить вас і припаде до смаку, але і назавжди залишиться в топі улюблених страв, які обожнюють всі ваші близькі. Давайте не будемо довго думати, а відразу почнемо готувати.


Інгредієнти для рецепта


риба — 750 г

Картопля — 2 шт.

Цибуля — 3 шт.

алича — 5 штук.

Гранатовий сік — 1 ст. л.

Чорний перець (горошком) — 8 шт.

петрушка — 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Для початку підготуйте рибу: найкраще використовувати судака, сазана, севрюгу або осетрину, але підійде й інша риба за смаком. Наріжте її порційними шматками, полийте гранатовим або лимонним соком і дайте постояти хвилин 10.

·  2. Дрібно наріжте цибулю, очистіть картопля від шкірки і наріжте часточками, розріжте на половинки аличу і приберіть кісточки.

·  3. Візьміть глиняний чашу (порцеляновий теж підійде) з досить широким верхом і укладіть шарами цибулю, картоплю, рибу, аличу, а потім знову цибулю і картоплю. Інгредієнти не повинні доходити до країв чаші приблизно на 3-5 сантиметрів.

·  4. Пересипьте все перцем, петрушкою і посоліть. Тепер чашу потрібно поставити в більшу і глибоку каструлю в окріп: його повинно бути приблизно на третину обсягу цієї каструлі. Накрийте велику ємність кришкою, чашу всередині каструлі накривати не потрібно. Покладіть зверху мокрий рушник і залиште на 4-5 годин на дуже повільному вогні.

·  5. Години через два можете додати в каструлю трохи води. Будьте готові до того, що частина її виявиться в чаші, і утворюється чудовий бульйон. Балик-бозбаш готовий, можна подавати на стіл!

Як бачите, це досить простий рецепт, який вимагає більше часу, ніж якихось спеціальних кулінарних навичок. Так що якщо вам не хочеться возитися з чимось, що вимагає сил, а часу у вас хоч відбавляй, тоді цей рецепт точно для вас. Повірте, домашні тільки скажуть вам спасибі за цей смачний балик-бозбаш!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.