Аскалібаза з перців – рецепт приготування

Назва іспанського страви аскалібаза визначив дієслово escalivar (кат. – «смажити на вугіллі»). Саме спосіб приготування грає тут ключову роль, адже аскалібаза можуть бути будь-які запечені овочі.Класичний набір – це великі червоні перці (обов’язково), баклажани, цибулю, іноді картопля.

Щоб приготувати цю страву каталонської кухні, не обов’язково розпалювати багаття. У звичайній духовці вийде також дуже смачно. Пропонуємо варіант яскравою закуски-салату з соковитих болгарських перців. Неодмінно заправте запашним чебрецем, часником і щедро полийте оливковою олією!


Інгредієнти для рецепта


Болгарський перець – 6 шт.

часник – 6 зуб.

чебрець – за смаком

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Оливкова олія – 3 ст. л.


Як приготувати


·  1. Перці викладіть на деко, застелений пергаментом, змастіть оливковою олією і запечіть при температурі 180 градусів до м’якості (приблизно 30 хвилин).

·  2. Перекладіть перці в миску, накрийте кришкою і залиште так на 10 хвилин. Після цього зніміть з овочів шкірку і видаліть серцевину. Сік, який буде виділятися при цьому, потрібно зберегти.

·  3. М’якоть перців наріжте смужками і складіть в миску з соком. Додайте подрібнений часник і нарізану чебрець. Приправте сіллю, перцем, полийте олією і перемішайте. Помістіть блюдо в холодильник мінімум на 2 години.

Подавайте як закуску до хліба або як гарнір практично до всіх страв. Відмінно зберігається в холодильнику близько тижня, але протриматися стільки і не з’їсти цю смакоту – щось нереальне. Друзі рецепт оцінять, радимо поділитися!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.