Абрикосовий джем – рецепт приготування покроковий з фото

Абрикосовий джем - рецепт приготування

Варення, повидло, мармелад, джем, желе. Що тільки не варять з ягід і фруктів! Уявіть, що, в руці у вас чашка гарячого чаю. На столі – свіжа ароматна випічка і фруктовий джем. А за вікном – зимовий двір і сніг, який намагається приховати сліди останнього перехожого. Ну що може бути краще? Та ось тільки підготуватися до холодних днів варто вже сьогодні, адже купівельна фруктова продукція не така смачна.

Абрикосовий джем – один з улюблених десертів. І хоча найпопулярнішим вважається солодке полуничне варення, кислуватий джем з стиглих абрикос завжди з’їдають в першу чергу. Для його приготування потрібно всього 3 інгредієнта. Запасіться банками, відведіть місце на полиці і варіть джем, від якого за вуха не відтягнеш.

Інгредієнти для рецепта

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 800 г
  • Лимонна кислота – 1/4 ч. л.

Як приготувати

·  1) Ретельно помийте абрикоси. Для приготування джему потрібно використовувати тільки соковиті стиглі фрукти.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  2) Так як варити потрібно буде тільки м’якоть, відокремте кісточки.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  3) Візьміть велику ємність, наповніть її абрикосами без кісточок і поставте на вогонь. Додавати воду не варто, так як абрикоси пустять багато соку.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  4) Щоб абрикоси не пригоріли, їх потрібно регулярно помішувати. Варіть до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  5) У процесі варіння сік потрібно постійно збирати і переливати в іншу глибоку ємність. Пізніше ви зможете законсервувати його окремо і насолоджуватися корисним продуктом взимку.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  6) Готова каша виходить досить густою. Її потрібно перебити в однорідну масу за допомогою блендера.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  7) Уже перебиті абрикоси потрібно пересипати в ту ж ємність для варіння ще раз. Прокип’ятіть абрикосовий масу. Потім додайте весь цукор і лимонну кислоту. Змішайте складові і варіть до тих пір, поки цукор не розтане повністю. У процесі варіння не забувайте знімати піну.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

·  8) Підготуйте стерилізовані банки і розлийте джем. Закатайте банки, почекайте, поки вони повністю стануть холодними, і покладіть в прохолодне місце.

Абрикосовий джем - рецепт приготування покроковий з фото

І хоча здається, що сучасна продовольча індустрія пропонує сотні солодких намазок на хліб, але, всі ми повертаємося до старих-добрих домашніх рецептів. І справа навіть не у вартості. Просто домашні джеми завжди смачніше. Відкрив баночку – і насолоджується вся сім’я.

Абрикосовий джем — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Збережіть рецепт в закладках і відправте посилання друзям, які люблять абрикосовий джем так само, як і ви.

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.